Verbouwen of verduurzamen van uw woning

Met een verbouwing aan uw huis kunt u uw wooncomfort verder verbeteren. Een bijkomend voordeel is dat de waarde van uw huis stijgt. Het kan mogelijk zijn om de verbouwing te financieren met een tweede hypotheek.


Van een extra hypotheek voor het verbouwen, onderhouden en verbeteren van de eigen woning is de betaalde hypotheekrente aftrekbaar. Andere opties zijn om de verbouwing te financieren met een persoonlijke lening of met spaargeld. Wij kunnen voor u doorrekenen welke optie het beste bij u past.


Duurzaam verbouwen

De kosten van energie vormen een steeds groter deel van de vaste lasten van gezinnen. Hier is iets tegen te doen door te investeren in duurzaamheid. Gaat u uw huis duurzamer maken? U kunt extra lenen om deze verbouwing te financieren. U kunt namelijk 106% van de marktwaarde van het huis lenen, in plaats van 100%, bij verduurzaming.


Energiebespaarlening

Besparen op energieverbruik is vaak zeer lonend. De besparing kan zo groot zijn, dat de maandelijkse besparing groter is dan de extra maandelijkse lasten om het benodigde geld te lenen. De Energiebespaarlening maakt het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen om uw huis energiezuiniger te maken. U hoeft hiervoor niet naar de notaris, want de lening wordt zonder de tussenkomst van een notaris verstrekt. Voor de voorwaarden, zie: www.energiebespaarlening.nl


Let bij het verbouwen ook op het aanpassen van de verzekeringen die betrekking hebben op het woonhuis. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een verbouwing te financieren en over de gevolgen voor de verzekeringen, neem dan contact met ons op.
 

Samen werken wij aan uw droom!

Onze klanten beoordelen ons op advieskeuze.nl met een: